PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-07-18

Jan Mårtenson aktuell med Safari med döden


Jan Mårtenson är pocketaktuell med Safari med döden. Han firade tidigare i år fyrtioårsjubileum med den populära Homanserien om antikhandlare Johan Kristian. Och Jan Mårtensons har i sitt produktiva författarskap hunnit skriva totalt sextioen böcker .

Om Safari med döden:
I en lada i närheten av Viby prästgård står en grön Rolls-Royce från 1932. Den har tillhört den brittiske ambassadören i Kenya, den har kört över savannerna, När tioårige Johan Kristian Homan en dag hittar bilen och sätter sig bakom ratten inleds en livslång fascination inför Afrika och han avger ett heligt löfte: en gång ska han komma till den mytomspunna kontinenten.

Åren går och drömmen bleknar, tills det en dag stiger in en man i antikhandlare Homans affär i Gamla stan. Han äger en resebyrå och föreslår en deal: en gustaviansk byrå mot en exklusiv resa, till Afrika. Johan Kristian slår till. Fast hade han anat vad som komma skulle hade han tänkt sig för, både en och två gånger …

Redan innan resan blivit av dras Homan in i en våldsam historia med en död legosoldat, stulna afrikanska konstföremål och en brutalt nerslagen äldre dam. Till råga på eländet blir han själv misstänkt för dådet.

Väl på safari i Tanzania lugnar det knappast ner sig och Johan Kristian är plötsligt mitt uppe i en härva av mord, internationell vapenhandel, afrikanska blodsdiamanter och en passionerad men ödesdiger kärleksrelation.





se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med